22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: 34 de angajaţi ai Administraţiei Fiscale dau examen pentru 17 posturi vacante

Mehedinţi: 34 de angajaţi ai Administraţiei Fiscale dau examen pentru 17 posturi vacante

Un număr de 34 de angajaţi ai Administraţiei Fiscale Mehedinţi au susţinut, azi, proba scrisă a examenului pentru 17 posturi vacante, între ei fiind şi liderul filialei Sed Lex, Valentin Bălescu, care a primit preaviz, el spunând că are „un handicap sever” şi ar fi trebuit protejat de instituţie, informează Mediafax. La proba scrisă a examenului pentru cele 17 posturi rămase vacante în urma reorganizării Administraţiei Fiscale Mehedinţi au participat, vineri, 34 de angajaţi, concurenţa fiind de doi pe loc. A doua probă a examenului constă într-un interviu şi va avea loc marţi.

Valentin Bălescu, liderul Sindicatului Sed Lex Mehedinţi, a acuzat, la ieşirea din sala de examen, că a primit preaviz deşi are un „handicap accentuat” şi ar fi trebiut protejat prin lege.

„A trebuit să ne elibereze din funcţie în condiţiile în care nici nu trebuia desfiinţate anumite birouri, în condiţiile în care avem o vârstă, 58 de ani. Nu te mai angajează nimeni la vârsta asta, îmi era mai uşor dacă aveam 30 de ani sau 40 de ani. Din cauza faptului că am lucrat în această instituţie, am acumulat stres, am făcut în 2009 un accident vascular cerebral, sunt persoană cu handicap accentuat şi totuşi am primit preaviz. Sunt protejat de lege, dar de instituţie nu”, a declarat liderul filialei Mehedinţi a Sed Lex,Valentin Bălescu.

El a acuzat conducerea ANAF şi Ministerul Finanţelor că în procesul de reorganizare nu au colaborat cu sindicatele.

„Începând de la Ministerul de Finanţe şi până la ANAF nu a existat o cooperare, sindicatele nu au fost băgate în seamă. Cred că sunt singurul lider de sindicat din ţară care este posibil să plec în şomaj”, a conchis Bălescu.

Valentin Bălescu ocupă în prezent funcţia de consilier superior la Serviciul Asistenţă Contribuabili Persoane Fizice şi Juridice din cadrul Administraţiei Fiscale Mehedinţi, post care a fost scos la concurs. La începutul lunii august, la Finanţele Publice Mehedinţi s-au primit 172 de preavize, un număr de aproximativ 70 de persoane fiind trimise în şomaj. Ceilalţi salariaţi au ocupat mare parte din cele 115 posturi care au rămas vacante în noua organigramă, după reorganizare, iar alţii s-au înscris la concurs pentru posturi din cadrul Regionalei Craiova. Doar pentru 17 posturi s-a organizat concurs întrucât s-au înscris câte doi angajaţi pentru un post.

Înainte de reorganizare, la Finanţele Publice Mehedinţi au fost 385 de angajaţi, iar după reorganizare rămân 316 salariaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS