14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePapa Benedict al XVI-lea a facut apel la oprirea vărsării de sânge în Siria

Papa Benedict al XVI-lea a facut apel la oprirea vărsării de sânge în Siria

Papa Benedict al XVI-lea le-a cerut ieri- cu ocazia tradiţionalei binecuvântări Urbi et Orbi – părţilor implicate în conflictul din Siria „să oprească vărsarea de sânge”, „să permită acordarea de ajutoare” şi „să caute o soluţie politică la conflict”, informează Agerpres.
„Fac apel la încetarea vărsării de sânge, la înlesnirea acordării de ajutoare persoanelor strămutate şi refugiaţilor şi găsirea prin dialog a unei soluţii politice la conflict”, a afirmat Suveranul Pontif la Bazilica Sf. Petru, cu ocazia sărbătorii Crăciunului. 
Totodată, Papa Benedict al XVI-lea a lansat mai multe apeluri pentru găsirea unor soluţii paşnice în Africa, în special în Nigeria şi Kenya, afectate de atacurile islamiste ‘atroce’ care au vizat locuri de cult. 
Înaltul prelat a cerut „revenirea armoniei în Nigeria, unde atacuri teroriste atroce continuă să facă victime, în special în rândul creştinilor”, şi a condamnat ‘atacurile sângeroase care afectează populaţia civilă şi a locurilor de cult ‘ din Kenya. El s-a referit şi la conflictele din Congo şi Mali.  
Papa Benedict al XVI-lea a făcut, de asemenea, apel la „noii lideri chinezi să pună în valoare contribuţia religiilor” în ţară, în condiţiile în care în ultimii ani au apărut tensiuni între China şi Vatican.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS