17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia: Parchetul cere un an de închisoare pentru Berlusconi în dosarul Unipol

Italia: Parchetul cere un an de închisoare pentru Berlusconi în dosarul Unipol

Parchetul din Milano a cerut azi un an de închisoare pentru fostul premier Silvio Berlusconi, judecat pentru publicarea ilegală în 2005, într-un cotidian al grupului său mediatic, a înregistrării unei discuţii telefonice între liderul de atunci al stângii şi preşedintele societăţii de asigurări Unipol, informează Agerpres.
„Acest proces a demonstrat responsabilitatea lui Silvio Berlusconi, pe lângă cea a fratelui său Paolo”, a declarat în rechizitoriu procurorul Maurizio Romanelli, insistând că este vorba despre un caz „aparte şi foarte grav”. 
La 31 decembrie 2005, cotidianul Il Giornale, proprietatea familiei Berlusconi şi avându-l ca editor pe Paolo Berlusconi, a publicat transcrierea înregistrării unei discuţii telefonice între liderul de atunci al stângii, Piero Fassino, şi preşedintele Unipol, Giovanni Consorte. În această conversaţie, Fassino îi declara lui Consorte: „Acum avem o bancă”. 
Potrivit Parchetului, decizia de publicare a înregistrării a fost luată într-o întâlnire a fraţilor Berlusconi la 24 decembrie 2005.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS