13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedinţi: Pompierii au intervenit la 16 situaţii de urgenţă în 24 de ore

Mehedinţi: Pompierii au intervenit la 16 situaţii de urgenţă în 24 de ore

Echipaje de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 12 urgenţe medicale, stingerea a două incendii şi deblocarea unei ambulanţe şi a două autoturisme înzăpezite.
Luni, două echipaje de pompieri şi două autospeciale de lucru cu apă şi spumă, din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin, au intervenit în municipiul Drobeta Turnu Severin, pe str. Horaţiu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la subsolul unui bloc de locuit. Incendiul, care cuprinsese cca.3 kg de materiale textile, a fost lichidat imediat de către pompieri. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a constituit-o focul folosit în spaţii închise.
Tot ieri, un echipaj de pompieri cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, din cadrul Staţiei Vânju Mare, a intervenit pe DC 90, între localităţile Izvorălul de Jos şi Livezile, pentru deblocarea unei ambulanţe înzăpezite, care rămăsese în imposibilitatea de a se deplasa la o urgenţă medicală. La ora 12.20, ambulanţa a fost deblocată, cele două echipaje ajungând la pacient. Bărbatul, în vârstă de 54 de ani, a fost preluat de către echipajul SAJ, care i-a acordat primul-ajutor calificat şi l-a transportat la UPU din Dr. Tr. Severin. Pompierii au însoţit ambulanţa S.A.J. pe tot parcursul DC90, fiind pregătiţi să acţioneze în eventualitatea unei noi înzăpeziri.
Ieri seară, un echipaj format din zece pompieri, cu un autocamion de intervenţie, din cadrul Detaşamentului Drobeta Turnu Severin a intervenit, în satul Şuşiţa, comuna Brezniţa de Ocol, pentru deblocarea a două autoturisme înzăpezite pe DJ 607 B. În autoturisme se aflau şase persoane.
Azi noapte, un echipaj de pompieri cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, din cadrul Staţiei Vânju Mare, a intervenit, în oraşul Vânju Mare, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit. În incendiu au ars un şifonier şi un fotoliu, însă, datorită intervenţiei pompierilor, a fost salvată casa de locuit. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS