18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateJandarmii au intervenit pentru ajutorarea a 120 de turişti în 72 de ore

Jandarmii au intervenit pentru ajutorarea a 120 de turişti în 72 de ore

Jandarmii montani au intervenit, în ultimele 72 de ore, pentru recuperarea şi ajutoarea a peste 120 de turişti care erau blocaţi în mai multe zone ca urmare a căderilor masive de zăpadă, printre aceştia aflându-se o persoană bolnavă de diabet şi o femeie cu alte afecţiuni de sănătate, informează Agerpres.
Potrivit unui comunicat al Inspectoratul General al Jandarmeriei remis, astăzi, presei, peste 80 de turişti care erau blocaţi din cauza zăpezii într-un hotel situat la Cota 1400 din Sinaia au fost recuperaţi, ieri, de jandarmii montani din cadrul Postului Sinaia, împreună cu reprezentanţii Salvamont. 
Aceştia au fost transportaţi în siguranţă la telecabina de la Cota 1400, iar o femeie în vârstă de 58 ani a fost transportată pe targă, de la hotel, la telecabină, deoarece avea probleme de sănătate, dar nu a necesitat intervenţie medicală. Alte trei persoane au fost recuperate de jandarmii montani din Sinaia după ce autoturismul de teren cu care se deplasau spre Cascada Sfânta Ana a rămas înzăpezit. 
De asemenea, jandarmii montani dâmboviţeni acţionează pentru ajutorarea a 50 de turişti blocaţi în cabanele din zona Padina, după ce drumurile de acces au fost blocate de zăpadă, iar cabanele au rămas fără curent electric. 
Între turiştii blocaţi se află o persoană diagnosticată cu diabet care are nevoie de insulină, dozele necesare fiind transportate la Padina de către jandarmii montani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS