18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFotbal - Comitetul Executiv al LPF a decis: etapa a XX-a din Liga 1 a fost amânată

Fotbal – Comitetul Executiv al LPF a decis: etapa a XX-a din Liga 1 a fost amânată

Comitetul Executiv al Ligii Profesioniste de Fotbal a decis amânarea etapei a XX-a din Liga 1, pentru 2013, informează Digi Sport. Meciurile rundei XX ar fi trebuit să se dispute în intervalul 14-17 decembrie, însă prognoza meteo nefavorabilă şi starea foarte proastă a terenurilor i-a făcut pe oficialii LPF să reprogrameze aceste partide. Nu mai puţin de 12 cluburi din Liga 1 au solicitat amânarea etapei XX, susţine preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

„Am amânat etapa a 20-a pentru la anul, dar nu știm încă pentru ce dată. Ori vom duce etapa aceasta în vară, ori vom face o intermediară. Va fi un program încărcat, pentru că mai este și Cupa. Așteptăm să vedem ce se va întâmpla. Dacă vremea va fi bună vom începe în februarie, dacă nu FRF va trebui să împingă campionatul în vară. 12 echipe au făcut cerere ca etapa să fie amânată.”, a declarat Dumitru Dragomir, într-o conferinţă de presă.
„Să vedem în martie cine va lua licența. Noi am propus schimbarea sistemului competițional pentru 2014. Dar, dacă vor fi probleme mari, la anul, atunci doar Comityetul Executiv al FRF va putea decide, dar nu știu cum va face, modificarea chiar de la anul. Eu militez pentru 14 echipe. Noi am luat cel mai greu sistem de licențiere din Europa. Spre exemplu, în Spania condițiile sunt mult mai bune.”, a mai afirmat Dragomir.
Luni, în cadrul Comitetului Executiv al FRF, se hotărâse amânarea meciurilor tur din semifinalele Cupei României-Timişoreana. Partidele Oţelul – Petrolul şi CFR Cluj – Astra ar fi trebuit să se dispute miercuri 12 decembrie şi joi 13 decembrie 2012, însă au fost reprogramate pentru 17 aprilie 2013.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS