30 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAI a achiziţionat 144 de autoturisme prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional

MAI a achiziţionat 144 de autoturisme prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional

Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) a achiziţionat, în urma unei licitaţii deschise, 144 de autoturisme marca Dacia, investiţia fiind posibilă prin accesarea Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, informează NewsIn citând un anunţ al ministerului. Potrivit acestuia, MAI a accesat la sfârşitul acestui an Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional, prin predarea a 432 de autovehicule uzate, ceea ce a permis achiziţia unui număr de 144 autospeciale. Economia realizată în acest fel este de 1.641.600 lei, sumă reprezentând contravaloarea tichetelor valorice obţinute de la colectorii autorizaţi.

În baza documentaţiei, dosarul întocmit conform prevederilor Ghidului de finanţare a Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional a fost depus la producătorul eligibil, stabilit prin licitaţie deschisă, respectiv SC Renault Commercial Roumanie SRL, pentru 71 Dacia Duster şi 73 Dacia Logan. Autoturismele urmează să fie recepţionate săptămâna viitoare. Reprezentanţii ministerului au arătat că prin această achiziţie se va asigura creşterea gradului de operativitate al structurilor MAI, precum şi diminuarea cheltuielilor efectuate pentru mentenanţa autovehiculelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS