13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePăcăliţi cu apometre

Păcăliţi cu apometre

Peste 50 de proprietari din blocul 110 G din cartierul craiovean Valea Roşie susţin că au fost traşi pe sfoară de o firmă care se ocupă cu instalarea apometrelor. Hotărâţi să nu mai plătească facturi umflate la apă, locatarii s-au decis să renunţe la sistemul pauşal şi să-şi pună fiecare aparate de măsură pentru consumul individual de apă. Numai că hotărârea luată în asociaţie nu a avut efectul dorit, iar proprietarii au rămas şi cu banii daţi, şi fără apometre. „La asociaţie s-a decis să punem apometre, ca să nu mai fie discuţii cu facturile. Preşedintele şi cu o doamnă de la apartamentul 55 au găsit o firmă, Electric Profesional, care au spus că este de încredere, şi a venit o persoană, am înţeles că este patronul, Răzvan Scafa, şi a început să adune banii prin bloc. Eu am dat 190 de lei, alţii au dat mai mult. Ne-a spus să dăm repede banii, că într-o zi, două începe lucrarea. Eu am vrut să dau în două tranşe, dar a zis că nu, că are nevoie de bani, şi am cedat în cele din urmă. Nu am făcut contract. Ne-a dat o factură, dar am rămas cu ea, că nu a mai venit să ne monteze apometrele. A trecut o lună. Am început să-l căutăm şi nu mai dăm de el. Telefoanele le are închise sau nu răspunde. Am mers şi la poliţie să depunem plângere“, a povestit Cătălin, locatar în apartamentul 59.
După o lună de aşteptări, păgubiţii au început să se intereseze de firma şi reprezentantul acesteia. „Am sunat la numerele de telefon pe care ni le-a lăsat. Am căutat pe internet şi am găsit adresa. Am mers acolo, pe strada Dezrobirii la numărul 17B, şi este un garaj. Vecinii ne-au trimis la numărul 35, unde am înţeles că ar avea soţia un cabinet de avocatură. Nu ştim nimic concret decât că am fost înşelaţi“, s-a plâns un alt locatar, Laura Ciolacu.

Preşedintele, în aceeaşi oală

La rândul său, preşedintele Asociaţiei nr. 110 G, George Istratie, ridică din umeri pentru că şi el este în aceeaşi situaţie, iar doamna care l-a recomandat pe Răzvan Scafa refuză să le dea celorlalţi vecini numărul de telefon al acestuia. „Eu am vorbit cu Răzvan. Cum nu le-a pus? Unora le-a pus, dar nu mai vine de frică. Recent a avut lucrare la Coşoveni“, a spus locatara trântind uşa.
Preşedintele asociaţiei confirmă că în această situaţie sunt aproape 50 de locatari din blocul de garsoniere. „După ce a luat banii, a pus apometre la trei, patru garsoniere şi a dispărut. Unora le-a luat chiar 300 de lei, că urma să le schimbe şi coloanele. El nu are nici angajaţi. Am înţeles că firma ar fi şi desfiinţată. Nu avem contracte. Ne-a înşelat“, este de părere George Istratie.
Într-o situaţie similară se află şi proprietarul garsonierei cu numărul 60, Jean Călina, care a dat banii de peste o lună, dar aparate pentru măsurarea consumului de apă rece nu are nici acum.

Au plătit de două ori

Nici proprietarii cărora firma lui Răzvan Scafa, Electric Profesional SRL, le-a montat apometre nu pot spune că lucrarea a fost definitiv încheiată, fiindcă după montare ei nu au intrat în posesia certificatului de garanţie şi al celui metrologic al apometrelor. Alţii au plătit pentru montarea apometrelor dublu, pentru că, deşi Răzvan Scafa le-a adus apometrele, nu s-a mai ocupat şi de instalare. „Eu am adus alţi meşteri să le monteze. Am mers să obţin alt certificat metrologic. Am cheltuit alţi bani. Ce era să fac, dacă ăla ne-a dat ţeapă?“, a afirmat Marian, alt proprietar.

„Voi termina lucrarea“

L-am căutat şi noi pe reprezentantul firmei Electric Profesional SRL, Răzvan Scafa. Am reuşit să vorbim cu el la telefon, iar acesta a confirmat că are lucrare de montare apometre în blocul 110 G, dar lucrările sunt „suspendate“ din cauza comportamentului locatarilor. „Eu aveam acolo de pus apometre la peste 100 de garsoniere, dar când am văzut cum stau lucrurile… Din prima zi au început cu scandalurile. Nu puteam să lucrez că erau grămadă pe mine. M-am oprit când mi-am dat seama că nu sunt serioşi. Cum vedeau apometrele, mi le luau din mână, că le ţin la ei, alţii că le montează preşedintele. Eu am montat la vreo 25-30 de garsoniere şi vreau să termin lucrarea, dar oamenii ăştia nu pot renunţa la instinctul de turmă. Nu ştiu ce să zic. Nu am păţit aşa ceva la nici o lucrare. Nu le-am mai răspuns la telefon pentru că primeam şi câte 100 de telefone pe zi. Eu voi merge să-mi termin lucrarea la această locaţie“, a promis Răzvan Scafa, patronul Electric Profesional SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS