20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMititelu despre Olguţa: „Nu-mi dă ea mie ordine!“

Mititelu despre Olguţa: „Nu-mi dă ea mie ordine!“

Pentru prima dată de când este primar al Craiovei, Olguţa Vasilescu a primit o chelfăneală verbală zdravănă din partea lui Adrian Mititelu

Furia lui Mititelu a fost declanşată de o declaraţie făcută ieri de Olguţa, atunci când a fost întrebată într-o conferinţă de presă dacă oraşul va mai avea o echipă de fotbal. „Domnul Mititelu are sarcină ca până în primăvară să aibă creionată o echipă. Este finanţatorul Universităţii Craiova. Vă rog să nu mai confundaţi primarul Craiovei cu finanţatorul echipei de fotbal. Primarul are sarcina de a asigura un stadion corespunzător şi facem toate demersurile ca a doua investiţie în domeniul sportului pentru craioveni să fie noul stadion. Deja am avut discuţii şi cu primul ministru, şi cu directorul de la CNI, şi cu ministrul Helvig. Deja avem promisiunea că se va rezolva, iar de anul viitor să începem construcţia stadionului. De asemenea, ce poate să facă primarul este să asigure cheltuielile de administrare pentru stadion. Primarul nu se duce să caute fotbalişti să facă o echipă de fotbal, din păcate. Dar dacă, între atribuţiile legale, mi se va da şi aceasta, eu sunt absolut convinsă că voi face o echipă mai bună decât orice finanţator“, a spus Olguţa.

Mititelu: Olguţa confundă fotbalul cu jocurile politice

Când a auzit ce a declarat primarul, Adrian Mititelu a luat foc. „Doamna primar este tânără şi entuziastă. Nu-mi dă ea mie sarcini niciodată. Ea să facă stadion, să stea de vorbă cu Ponta să verifice ilegalităţile de la FRF împotriva Universităţii. Am trăit să o văd şi pe asta! Nu-mi dă ea mie ordine. A stat prea mult urcată pe clădire, o crede că mi-e şef. Echipa de fotbal nu e treaba ei. Olguţa Vasilescu are obligaţia morală faţă de suporterii care au făcut-o primar să construiască un stadion. Şi Solomon a avut ideea altei echipe şi a pierdut alegerile“, a declarat Mititelu pentru GdS.
Despre capacităţile ei de a construi o echipă mai bună decât orice finanţator, Mititelu a replicat: „Laudă-mă gură! Olguţa Vasilescu confundă fotbalul cu jocurile politice. Fără 20 de milioane de euro nu faci echipă de fotbal“.

Zvonurile mă chinuiesc, zvonurile mă răscolesc…

Fostul finanţator al echipei de suflet a oltenilor s-a declarat deranjat de zvonurile despre o colaborare între Olguţa Vasilescu şi Costantin Mitriţă, om de afaceri şi director general al Companiei de Apă Oltenia, privind înfiinţarea unei noi echipe de fotbal. „Să facă amândoi echipă şi pe Lună, dar Craiova este numai una. A mai vrut unul să facă echipă şi a plecat din primărie. Suporterii Craiovei nu pot fi păcăliţi. Este loc şi pentru altă echipă, există un procent de 10-15% împotriva celui care are echipă, de aici şi toate înjurăturile pe care le-am luat eu. Ar da bine două echipe, dar să nu fie finanţate din bani publici. Poate să facă şi şapte echipe cu Mitriţă şi Nedelescu“, a spus Mititelu furios.
Cât despre ideea lui Pavel Badea, de reînfiinţare a secţiei de fotbal la Clubul Sportiv Universitatea Craiova, Mititelu a spus sec: „Este o altă prostie. Fotbal Club Universitatea Craiova este numai una“.
Deşi a îndemnat-o pe Olguţa să construiască un stadion de fotbal, fostul finanţator a plusat, spunând că şi el ia în calcul acest lucru. „Cred că mă supăr şi tot eu fac stadion, lângă Balta Craioviţa, cu 18-20.000 de locuri. Ei vor să construiască undeva lângă aeroport, ceea ce este o mare prostie“, a spus el. Întrebat ce se mai întâmplă în procesul pe care îl are cu primăria pentru stadionul „Ion Oblemenco“, Mititelu a precizat că primarul i-a spus că nu poate renunţa la proces. „Nu am aşteptat şi nu aştept nimic de la nimeni“, a spus el.

Tunurile pe Ponta

Mititelu s-a declarat dezamăgit de clasa politică, inclusiv de USL, pe care a susţinut-o puternic în campania electorală pentru alegerile locale. Motivul este cât se poate de clar: premierul nu a ţinut cont de ilegalităţile pe care le-a comis conducerea Federaţiei Române de Fotbal împotriva Universităţii. „Sunt sătul de propaganda politicienilor. Sunt foarte dezamăgit de ei. Totul este propagandă. Sunt dezamăgit de propaganda USL de la Polivalentă. Premierul Ponta nu a făcut nimic pentru a vedea ce ilegalităţi s-au făcut la federaţie. Soarta clubului depinde de statul român, de Parchet, de instanţele de judecată. Universitatea Craiova este victima unui abuz grav. Este un dosar în care noi suntem parte civilă, cu un prejudiciu uriaş. Când conducerea federaţiei de fotbal va fi trimisă în judecată, atunci vom vedea ce soluţie vom găsi cu noua conducere. Procesul nu poate dura mult. Dacă se va merge până la capăt, vor răspunde toate echipele de fotbal. Eu de ce să fac acum echipă? Să o înscriu în campionat şi apoi să fie exclusă?“, a mai declarat Mititelu, care a criticat şi Sala Polivalentă, despre care a spus plastic că este „vai de mama ei!“.
„Alte oraşe au săli moderne, noi avem model din 83 pe care îl facem în 2000“.

Mititelu vrea bazar la Balta Craioviţei

Adrian Mititelu a vorbit pentru GdS şi despre planurile sale legate de terenurile de la Balta Craioviţa. El susţine că are mai multe oferte de cumpărare de la hipermarketuri, iar cu o parte din aceşti bani se gândeşte să construiască un bazar. Mare parte din fondurile pentru construirea lui ar veni de la o bancă elveţiană. Proiectul de curăţare a zonei pe care îl anunţase Olguţa pare să fie de domeniul trecutului, dat fiind faptul că lui Adrian Mititelu nu i-au convenit condiţiile impuse de municipalitate. „Primăria voia să-i dau terenul gratis şi apoi investiţia să rămână a ei. Păi eu nu pot să atrag singur fonduri europene?“, a încheiat el.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS