11.4 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Un bărbat este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Dolj: Un bărbat este cercetat pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Un bărbat de 36 de ani, Daniel B, din comuna doljeană Sălcuţa, este cercetat pentru comiterea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Astăzi de dimineaţă, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Craiova, Biroul Arme Exploziv Substanţe Periculoase şi poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Bucovăţ au descins la locuinţa acestuia şi au găsit trei pistoale calibru 9 mm şi o armă de vânătoare, dar şi muniţie, respectiv 140 cartuşe vânătoare şi 69 cartuşe neletale. Poliţiştii au descoperit de asemenea o macetă cu lungimea de 70 de centimetri, o sabie cu lungimea de 90 de centimetri şi două hamuri cu toc pentru pistol.
Din primele cercetări a rezultat faptul că armele şi muniţia erau deţinute ilegal, o parte dintre acestea suferind modificări prin care au fost transformate în arme letale, astfel încât prin folosirea lor să se poată pune în pericol grav viaţa şi integritatea fizică persoanelor. Din verificările de specialitate efectuate s-a stabilit că unele cartuşe erau modificate, în locul celor de plastic fiind montate bile metalice.
De asemenea, despre arma de vânătoare s-a stabilit că figura ca fiind sustrasă străinătate, aceasta având o configuraţie care îi permitea disimularea cu uşurinţă, respectiv ţevile şi patul tăiate astfel încât arma să poată fi cu uşurinţă ascunsă în interiorul unei haine.
Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, pe numele celui în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, totodată dispunându-se efectuarea expertizei balistice pentru armele identificate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS