20.9 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Arme deţinute în mod ilegal, ridicate în vederea cercetărilor

Craiova: Arme deţinute în mod ilegal, ridicate în vederea cercetărilor

Poliţişti din cadrul Biroului Arme l-au depistat, ieri, într-un magazin din Craiova, pe L. Lucian, de 25 ani, din localitate care avea asupra sa un pistol cu gaze iritant lacrimogene, de calibrul 9 mm, fără încărcător şi cartuşe, precum şi un dispozitiv de lansare articole pirotehnice (rachete), pe care intenţiona să le vândă, conform unui comunicat al IPJ Dolj.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat că tânărul nu era deţinător de permis de armă, pistolul aparţinând tatălui său, deţinător legal şi fusese luat fără acceptul acestuia. Totodată s-a constatat faptul că permisul de armă al posesorului de drept al pistolului avea perioada de valabilitate depăşită, ultima viză fiind aplicată în anul 2003, iar în urma controlului efectuat la domiciliul acestuia privind modul de păstrare, port şi folosire a armamentului şi muniţiei aferente s-a constatat că nu întrunea condiţiile legale prevăzute de lege.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinerea sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept şi nerespectarea unor obligaţii prevăzute de prezenta lege, arma în cauză fiind ridicată în vederea cercetărilor. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS