17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimii cumpărători ai Ford B-Max în Craiova

Primii cumpărători ai Ford B-Max în Craiova

Ramona Olaru

Trei persoane au devenit, azi, primii proprietari de Ford B-Max, vehiculul fabricat la uzina Ford din localitate, în cadrul unui eveniment organizat de Plusauto, dealerul Ford în regiunea Oltenia. Cheile primelor mașini B-Max vândute în Craiova au fost înmânate proprietarilor de către primarul Craiovei, Simona Burete are 39 de ani și este consultant în management și afaceri. De când a auzit că Ford B-Max produs la Craiova are ușile din spate culisante și o deschidere destul de mare s-a hotărât să cumpere mașina. ”Am ales B-Max când am auzit că se deschide ușa așa, în lateral. Mama mea a suferit o amputație de gambă la piciorul stâng, face hemodializă de trei ori pe săptămână, și cu mașina aceasta îmi este mai ușor să o transport”, a explicat Simona Burete. Ea a precizat că a dat pe mașină 16.750 de euro și a cumpărat-o cu banul jos. ”Am ales varianta Trend, cu motorizare de 1,4 litri, pe benzină. Este dotată cu sistemul SYNC, computer de bord și multe alte tehnologii”, a adăugat femeia.
Un alt cumpărător al unui Ford B-Max este chiar un angajat al companiei Ford, Ionel Ivănescu. Întrebat de ce a ales Fordul produs la Craiova, Ivănescu a răspuns că îi place foarte mult motorul vehiculului. Coincidență sau nu, motorul autovehicului cumpărat de Ionel Ivănescu este produs chiar de el și alți colegi de-ai săi în fabrica Ford din Bănie. ”Am ales B-Max pentru că am considerat că este o provocare. Am vrut să am o mașină model nou, iar motorul îmi place cel mai mult. Este un motor de 1.000 de centimetri cubi. Eu lucrez chiar la fabrica de motoare și știu că este de calitate”, a adăugat craioveanul. Ca și angajat al fabricii, bărbatul a avut un discount de 23% la achiziționarea B-Max, ”dar 16% din acest discount trebuie să îl plătesc la stat sub formă de impozit. Dacă scad discountul pot spune că prețul mașinii a ajuns la circa 13.000 de euro. Nu am ales chiar toate dotările”. Cel de-al treilea cumpărător de B-max a fost tot o femeie, dar nu a dorit să facă public numele său. ”Am cumpărat B-Max pentru că am mai avut o mașină tot Ford și am fost foarte mulțumită de ea”, a declarat femeia.
Directorul general al Plusauto, Adrian Mărășescu, a precizat că, în total, patru persoane din Craiova au cumpărat Ford B-Max și că  ”mașina prezintă interes pentru mulți alții”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS