34.4 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCorlăţean susţine că până la sfârşitul lui 2013 vom avea decizia de aderare la Schengen

Corlăţean susţine că până la sfârşitul lui 2013 vom avea decizia de aderare la Schengen

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, afirmă că este convins că în 2013 România va adera la zona Schengen, într-o primă fază cu punctele de frontieră aeriene şi maritime, iar până la sfârşitul anului viitor va exista „cu siguranţă” o decizie privind şi frontierele terestre, informează Mediafax. „Noi facem lobby şi sunt convins că anul viitor vom fi deja parte a zonei Schengen, mai precis după planul Franţei şi Germaniei, într-o primă fază se va începe cu frontierele maritime şi aeriene. Până la sfârşitul anului viitor vom avea cu siguranţă o decizie şi pentru frontierele terestre”, a declarat Corlăţean, într-un interviu acordat publicaţiei austriece Die Presse. 
Întrebat dacă România va protesta atunci când ţări ca Olanda vor continua să încerce să blocheze aderarea României la zona Schengen, Corlăţean a explicat că România îndeplineşte criteriile tehnice de aderare de peste un an şi jumătate.
Totodată, el a menţionat că experţii români participă deja la misiunile Frontex de la frontiera de sud a UE, „unde sunt cu adevărat problemele”, nu de-a lungul frontierei estice.
Olanda a anunţat că va aştepta raportul MCV din decembrie al Comisiei Europene privind România pentru a reanaliza poziţia sa privind aderarea la Schengen a României şi Bulgariei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS