32.8 C
Craiova
marți, 11 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProducătorii români de carne ar putea primi undă verde pentru exporturi în Rusia

Producătorii români de carne ar putea primi undă verde pentru exporturi în Rusia

Rusia a început demersurile necesare în vederea deschiderii pieţei de desfacere pentru comercializarea produselor românești de origine animală, urmând să trimită specialişti la unităţile de producţie şi procesare de carne din România interesate să exporte, informează NewsIn. 
„În acest sens, Serviciului Federal pentru Inspecţia Veterinară şi Fitosanitară (Rosselhoznadzor) al Federaţiei Ruse a anunţat că va da curs solicitării României de a trimite specialişti, începând cu data de 5 noiembrie a.c. pentru o perioadă de 14 zile, la unităţile româneşti de producţie şi procesare de carne, interesate să exporte pe piaţa rusă. Acest demers va permite producătorilor români de produse de origine animală să intre pe o piață cu un potențial de consum uriaș”, a anunţat Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. 
Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Daniel Constantin, consideră acest pas ca fiind unul extrem de important pentru producătorii români. „Vorbim de o piața nouă, cu reguli diferite de cele ale Uniunii Europene, și o piaţă care a fost inaccesibilă României de foarte mulți ani”, a aformat Constantin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS