19.4 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMECMA: Oltchim va începe producţia pe 24 octombrie, în prezent se fac probe

MECMA: Oltchim va începe producţia pe 24 octombrie, în prezent se fac probe

Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) a anunţat astăzi că Oltchim Râmnicu Vâlcea a început programul de repornire etapizată a instalaţiilor, iar pe data de 24 octombrie va fi pusă în funcţiune secţia de electroliză cu membrană, informează NewsIn. „În conformitate cu programul de repornire etapizată a instalaţiilor din cadrul SC Oltchim SA – Platforma Industrială Râmnicu Vâlcea, aprobat de Consiliul de Administrație în data de 15 octombrie 2012 şi prezentat MECMA, vă prezentam etapele parcurse şi programul pe perioada următoare. Astfel, în perioada 16 octombrie- 24 octombrie 2012 se derulează probele profilactie la instalaţiile tehnologice şi de utilităţi, probe de etanşeitate şi de funcţionare în gol a echipamentelor dinamice”, se precizează într-un comunicat.

Potrivit MECMA, astăzi, începând cu ora 7:00, a fost pornit compresorul de comprimare clor (utilaj cheie în fluxul tehnologic), care va rămâne în stare de funcționare (pe recirculare), pe durata efectuării probelor în gol, până la data de 24 octombrie 2012, când va fi demarată efectiv activitatea de producție. Începând cu data de 24 octombrie, prin punerea în funcţiune a secţiei Electroliză cu Membrană, combinatul va produce leşie de sodă, clor, acid clorhidric şi hipoclorit de sodiu, produse pentru care sunt asigurate materiile prime şi utilitățile necesare.

MECMA a anunţat că, în paralel cu punerea în funcţiune a secţiei electroliză cu membrană se execută activităţile necesare pregătirii pentru repunerea în funcţiune a instalaţiilor din cadrul Secţiei Electroliză cu Catod de Mercur, Secţia Propenoxid, Secţia Polieteri, estimându-se ca producţia la aceste instalații să înceapă în a doua decadă a lunii noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS