17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegeri Parlamentare 2012: Fiecare candidat trebuie să depună garanţia financiară de 3.500 de lei

Alegeri Parlamentare 2012: Fiecare candidat trebuie să depună garanţia financiară de 3.500 de lei

Autoritatea Electorală Permanentă anunţă că fiecare candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie trebuie să depună într-un cont deschis de AEP garanţia financiară de cinci salarii minime brute pe ţară, reprezentând 3.500 de lei, informează Mediafax.

În acest cont candidaţii şi/sau partidele politice pot depune la orice agenţie CEC Bank din ţară sumele, în numerar sau prin virament, reprezentând garanţiile prevăzute de art. 29, alin. (5) din Legea 35/2008 la depunerea candidaturilor.
La fiecare depunere efectuată, plătitorii vor furniza următoarele date: numele şi prenumele candidatului pentru care se constituie depozitul; codul numeric personal al candidatului; partidul politic sau organizaţia cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care a propus candidatul, iar în cazul alianţelor politice sau electorale se indică membrul alianţei care a propus candidatul, iar în cazul candidaţilor independenţi se trece menţiunea candidat independent; circumscripţia electorală; numărul colegiului; candidatul independent, în plus, va preciza şi numele, prenumele şi codul numeric personal al persoanei împuternicite de acesta să solicite restituirea depozitului în caz de deces.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS