19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGuvernul a discutat o serie de măsuri pentru evitarea grindinei

Guvernul a discutat o serie de măsuri pentru evitarea grindinei

 Guvernul a luat în discuţie, în şedinta de miercuri, un proiect de hotărâre care prevede o serie de măsuri pentru evitarea precipitaţiilor sub formă de grindină, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Andrei Zaharescu, potrivit HotNews.

„Este vorba de un proiect de hotărâre privind aprobarea obiectivelor etapei a XIII-a 2012 a Programului de realizare a sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor pe perioada 2010-2024. (…) E un program care se derulează în conformitate cu Legea 173/2008 în care se prevede realizarea în etape a unor puncte de lansare a unor rachete care acţionează asupra norilor de grindină”, a susţinut Zaharescu, la finalul şedinţei Guvernului.
Acesta a explicat şi modul în care funcţionează sistemul. „De la ANMH se primesc avertizări. Există nişte centre împărţite în toată ţara care localizează norii cu risc de grindină, iar din aceste puncte de lansare se trimit proiectile în aşa fel încât ele fac ca norii să lase apa şi nu gheaţă”, a explicat purtătorul de cuvant.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS