19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 20 de nave, blocate pe Dunăre din cauza gheţii

Peste 20 de nave, blocate pe Dunăre din cauza gheţii

Peste 20 de nave, pe care se află circa 80 de marinari, sunt în continuare blocate pe Dunăre, din cauza gheţii, informează NewsIn. Podurile de gheaţă, care s-au rupt pe anumite porţiuni, afectează circa 70 de kilometri din fluviu.
Un elicopter IAR-330 PUMA aparţinând Forţelor Navale Române a decolat astăzi către Călăraşi, pentru a duce alimente şi motorină pentru un şlep-tank aflat în derivă la km 370 pe Dunăre.
Pentru asigurarea unor eventuale misiuni de salvare-evacuare persoane şi de transport materiale pe Dunăre, ministrul Gabriel Oprea a dispus Statului Major General pregătirea a trei elicoptere militare, de la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni, Flotila 86 Aeriană Feteşti şi Grupul de Elicoptere al Forţelor Navale de la Tuzla, care să fie în măsură să intervină pe fluviu, dacă situaţia o va impune.
Prefecturile din 12 judeţe au primit luni, de la Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Mediului, o atenţionare hidrologică privind fragmentarea podurilor de gheaţă. Atenţionarea a fost trimisă prefecturilor judeţelor Brăila, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Tulcea. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS