18.5 C
Craiova
miercuri, 27 mai, 2020
Știri de ultima oră Actualitate Taxele locale, mărite cu până la 50%?

Taxele locale, mărite cu până la 50%?

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) va înainta astăzi guvernului proiectul de ordonanță privind majorarea taxelor locale cu până la 50%, a anunțat ieri, într-o conferință de presă, ministrul finanțelor, Gheorghe Ialomițianu. „MFP va merge în guvern cu această OUG, pentru că avem mai multe de aprobat… dar vreau să precizez că această propunere aparține Asociației Primarilor“, a declarat Ialomițianu. Într-un interviu pentru TVR Info difuzat luni, Gheorghe Ialomițianu a admis că, până la urmă, s-ar putea ca în 2012 să avem nevoie de banii de la FMI. El a spus că nu ia în calcul nici o reducere sau mărire de impozite sau de contribuții sociale, însă a susținut că multe primării vor să majoreze taxele locale cu până la 50%.
„Avem discuții cu autoritățile locale să modificăm articolul care le dă dreptul autorităților locale să majoreze cu 20% taxele locale. Unii vorbesc de o modificare de 50%. Nu orice regiune poate să își mărească taxele. Putem merge chiar pe zonele sau cartierele unei localități“, a declarat acesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS

Un gorjean, vindecat de COVID 19, a jucat hora,...

Un bărbat a jucat hora, miercuri, în fața Spitalului COVID din Târgu-Cărbunești, bucuros că s-a vindecat de coronavirus și a fost externat....