14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaxele din pieţe nu se modifică

Taxele din pieţe nu se modifică

Consiliul Local Municipal Craiova a respins joi propunerea primăriei privind creşterea taxelor şi tarifelor practicate de SC Pieţe şi Târguri SRL

Iniţial, SC Pieţe şi Târguri propusese o creştere a unora dintre taxele şi tarifele practicate, pe motiv că „nu mai corespund actualei forme de organizare şi necesităţilor pentru asigurarea calităţii serviciilor şi nivelului de investiţii“. Alte tarife scădeau însă, pentru a creşte atractivitatea în pieţele unde producătorii sunt mai puţini.

Abonament la parcare şi WC

Propunerea administraţiei pieţelor viza creşterea tarifelor de închiriere a locurilor de desfacere, dar cu facilitatea unei reduceri de tarif pentru cei care închiriau lunar, nu zilnic, aceste locuri de vânzare. Astfel de „abonamente“ lunare ar fi fost eliberate inclusiv pentru accesul la… toaletă (15 lei/lună)!
O altă propunere urmărea ca – prin introducerea unor „abonamente de parcare“ – să elimine blocajele care se creau pe strada Vasile Alecsandri, la intrarea în Piaţa Centrală, din cauza maşinilor care doreau să intre sau să iasă din parcare. Totodată, noile tarife i-ar fi „stimulat“ pe pieţari să se aprovizioneze cu marfă doar la orele când sunt puţini clienţi, în caz contrar plătind mult mai mult pentru accesul cu maşina în piaţă la o oră de vârf. Se propunea, totodată, introducerea unor tarife noi, pentru servicii inexistente până în prezent (închirierea halatelor şi bonetelor, păzirea mărfurilor). Pe de altă parte, SC Pieţe şi Târguri propunea crearea unor facilităţi pentru pensionarii ale căror pensii nu depăşesc 700 lei/lună, în sensul scutirii de plata chiriei pentru spaţiul unde îşi scoteau la vânzare bunuri personale.

Unanimitate pentru îngheţarea taxelor

Toate aceste propuneri au fost însă respinse de consilierii locali în şedinţa de joi, la propunerea viceprimarului PDL Mărinică Dincă. „Propunerea mea este să avem aceleaşi taxe şi tarife din 2011 şi în 2012, să venim atât în sprijinul celor care-şi desfăşoară activitatea în pieţe, cât şi al craiovenilor, care, practic, ar fi suportat din buzunarele lor această mărire de taxe, ce s-ar fi reflectat în preţul produselor vândute în pieţe“.
Pesediştii, prin vocea lui Gheorghe Nedelescu, s-au raliat acestei propuneri, astfel că îngheţarea taxelor din pieţe a fost adoptată în unanimitate în legislativul local.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS