22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBugetarii belgieni au intrat în grevă

Bugetarii belgieni au intrat în grevă

Bugetarii belgieni au intrat aseară în grevă, pentru a protesta faţă de o reformă a pensiilor adoptată de guvern, informează NewsIn.
Autorităţile belgiene au crescut recent vârsta de pensionare anticipată de la 55 la 58 de ani. Reforma face parte din seria de măsuri de austeritate adoptate de guvern pentru evitarea crizei economice.
Mişcarea de protest de 24 de ore a început ieri, la ora locală 22.00 (23.00 ora României) şi afectează traficul feroviar, aerian, rutier, şcolile, spitalele, serviciile poştale, dar implică şi personalul de securitate de la închisori şi media.
Azi-dimineaţă, traficul feroviar era paralizat în totalitate, a declarat un purtător de cuvânt al companiei feroviare Infrabel, Frederic Pettit.
La Bruxelles, agenţii Serviciului de transport în comun (STIB) erau prea puţini pentru a permite ieşirea din depou a vreunui tramvai, autobuz sau metrou.
Însă, dacă un număr suficient de aenţi se vor prezenta la lucru mai târziu în cursul zilei de azi, STIB nu exclude posibilitatea de a permite circulaţia unor garnituri de metrou.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII