22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBeneficiarii de prestaţii sociale vor fi verificaţi, începând cu 1 ianuarie

Beneficiarii de prestaţii sociale vor fi verificaţi, începând cu 1 ianuarie

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a avertizat azi că beneficiarii de prestaţii sociale să se aştepte la controale din partea inspecţiei sociale. Potrivit NewsIn, executivul a decis în şedinţa de miercuri reorganizarea Agenţiei naţionale pentru prestaţii sociale. În acest context, Sulfina Barbu a spus că doreşte să îi informeze pe “beneficiarii de prestaţie socială că nu se modifică de la 1 ianuarie 2012 dosarele, nu trebuie să vină cu cereri noi cei care sunt în plată, dar trebuie să se aştepte la controale din partea inspecţiei sociale”.
“Legea cadru a asistenţei sociale a fost blocată timp de şase luni şi din acest motiv suntem contra cronometru pentru aprobarea actelor normative pentru punerea în practică a legii cadru. Reorganizarea Agenţiei de prestaţii sociale este un angajament din această lege şi trebuie să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2012”, a mai arătat ministrul Muncii.
Executivul a aprobat Ordonanţa de urgenţă privind organizarea şi funcţionarea  Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, care se  reorganizează prin preluarea activităţii de inspecţie socială desfăşurată de Direcţia Generală de Inspecţie Socială din cadrul Ministerul Muncii şi va prelua 155 de posturi din cadrul inspectoratelor teritoriale de muncă aflate în subordinea Inspecţiei Muncii şi 132 de posturi de la Ministerul Muncii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS