14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGreva agenţilor de securitate afectează în continuare traficul aerian din Franţa

Greva agenţilor de securitate afectează în continuare traficul aerian din Franţa

Greva agenţilor de securitate perturbă duminică, pentru a treia zi consecutiv, traficul aerian din Franţa. Potrivit NewsIn, avioanele erau consemnate la sol în această dimineaţă la Lyon, în timp ce pe Roissy şi la Toulouse se înregistrează întârzieri, din cauza grevei agenţilor de control al pasagerilor.
În plină vacanţă de Crăciun, sindicatele companiilor de securitate, care au 10.000 de salariaţi (ICTS France, Securitas, Brink's, Alyzia Sûreté, I Sec, Vigimark, Samsic, Serris, Securus), au lansat vineri o grevă naţională. Ele cer lansarea negocierilor privind condiţiile de lucru şi salariile, care sunt cuprinse în medie între 1.100 şi 1.400 de euro pe lună, potrivit sindicatelor, 1.600 potrivit patronatului.
La Lyon, al patrulea aeroport din ţară şi cel mai grav afectat de mişcare, conducerea a anunţat că nici un zbor nu va decola înainte de ora locală 13.20 (14.20 ora României) duminică, iar 46 de zboruri vor fi asigurate până la ora locală 19.30 (20.30 ora României), din cele 125 prevăzute pentru toată ziua. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS