22.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa recensământ, peste 15.000 de cehi s-au declarat adepţi ai cavalerilor Jedi din "Războiul Stelelor"

La recensământ, peste 15.000 de cehi s-au declarat adepţi ai cavalerilor Jedi din „Războiul Stelelor”

Peste 15.000 cehi au declarat religia lor este cea a cavalerilor Jedi din epopeea cinematografică "Războiul Stelelor", conform rezultatelor unui recensământ oficial publicate ieri, majoritatea din cei 10,5 milioane de locuitori refuzând să declare o religie, informează Agerpres, citând AFP.
"Numeroşi oameni aderă la valorile morale ale cavalerilor Jedi din saga Războiul Stelelor", a precizat, într-un comunicat, Biroul de Statistică din Cehia. 
Aceşti filosofi-războinici care acţionau pentru menţinerea păcii şi care fost creaţi de George Lucas au numeroşi susţinători şi în ţări precum Noua Zeelandă, Australia, Canada şi Marea Britanie. 
La recensământ, 15.070 de cehi au declarat că aderă la convingerile cavalerilor Jedi, comparativ cu cele 1.083.899 de persoane care s-au declarat catolice şi 707.649 care şi-au declarat credinţa în Dumnezeu dar fără a aparţine vreunei biserici. 
"15.000 de aderenţi – populaţia unui mic oraş – nu reprezintă un fenomen social neglijabil", a comentat Stanislav Drapal, directorul adjunct al Biroului de Statistică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS