23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUE va putea achita până la 95% din costul proiectelor pentru dezvoltare rurală din România

UE va putea achita până la 95% din costul proiectelor pentru dezvoltare rurală din România

Parlamentul European a aprobat azi un proiect prin care UE va putea să finanţeze până la 95% din costul proiectelor pentru dezvoltare rurală din Grecia, Irlanda, Portugalia, România şi Letonia, pentru a permite şi a accelera creşterea economică şi stimularea competitivităţii, informează NewsIn.
Această rată de cofinanţare mai ridicată pentru ţările ce se confruntă cu dificultăţi financiare urmează să fie aplicată temporar până la sfârşitul lui 2013.
Eurodeputaţii au susţinut creşterea ratei de cofinanţare prin Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală, pentru a garanta că ţările care se confruntă cu probleme de finanţare din cauza crizei financiare pot să îşi implementeze în continuare proiectele.
Noile reguli se vor aplica numai până la sfârşitul lui 2013 şi vor fi limitate la perioada în care un stat membru este eligibil pentru asistenţă financiară prin intermediul mecanismului privind balanța de plăți(România, Letonia și Ungaria) sau prin intermediul Mecanismului european de stabilizare financiară (Grecia, Irlanda și Portugalia).
Suma totală a finanţării europene destinate dezvoltării rurale rămâne neschimbată, iar măsurile temporare nu vor avea impact asupra perioadei de programare de după 2013, se subliniază în rezoluţia adoptată în PE cu 622 de voturi pentru, 60 împotrivă şi 17 abţineri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU