16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Rusia: Doi ziarişti au fost demişi din cauza unor articole ofensatoare la adresa lui Putin

Rusia: Doi ziarişti au fost demişi din cauza unor articole ofensatoare la adresa lui Putin

Redactorul-şef al Kommersant şi preşedintele grupului de presă care deţine publicaţia au fost demişi pentru că au publicat articole ce conţineau cuvinte ofensatoare la adresa prim-ministrului Vladimir Putin, a relatat marţi cotidianul online Gazeta.ru, citat de Mediafax.
Usmanov, miliardar ruso-uzbek, a motivat această demitere prin "publicarea în ultimele numere ale săptămânalului a unor articole care încălcau etica jurnalistică".
În numărul din 12 decembrie, Kommersant-Vlast a publicat un reportaj privind fraudele imputate partidului de guvernământ, Rusia Unită, în alegerile legislative din 4 decembrie ilustrate de o fotografie a unui buletin de vot invalidat pe care se putea citi un mesaj injurios la adresa lui Putin.
Pe coperta săptămânalului se afla o poză a lui Vladimir Putin cu o expresie copleşită şi un titlu cu un subtil joc de cuvinte care permitea combinarea cuvintelor "Rusia Unită" şi "frauda la urne".
Victoria partidului Rusia Unită al lui Vladimir Putin cu peste 49 la sută din voturi a fost contestată puternic în Rusia, provocând manifestaţii de protest fără precedent pe tot teritoriul ţării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU