20.6 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUE are nevoie de Turcia la fel de mult pe cât Turcia are nevoie de UE, spune Băsescu

UE are nevoie de Turcia la fel de mult pe cât Turcia are nevoie de UE, spune Băsescu

Preşedintele român Traian Băsescu a declarat într-un interviu acordat cotidianului Today's Zaman şi dat publicităţii azi că UE are nevoie de Turcia la fel de mult pe cât Turcia are nevoie de UE.
După cum informează NewsIn, preşedintele român Traian Băsescu a mai spus că UE trebuie să transmită semnale pozitive Turciei, subliniind că ţara candidată are o contribuţie importantă la vecinătatea extinsă a Uniunii, inclusiv Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.
În interviul acordat în marja vizitei în Turcia, Băsescu a spus că "UE are nevoie de Turcia la fel de mult pe cât Turcia are nevoie de UE".
Reiterând susţinerea fermă a României faţă de o aderare a Ankarei la UE, preşedintele a spus: "În relaţiile cu colegii noştri europeni, continuăm să pledăm ca UE să trimită mai multe semnale pozitive Turciei".
În ultimul an şi jumătate nu au fost deschise noi tratate de negociere între Turcia şi UE, în special deoarece Ankara refuză să îşi deschidă porturile şi aeroporturile pentru navele cipriote, dar şi din cauza opoziţiei Franţei, Germaniei şi Austriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU