17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlegerile din Transnistria sunt valide, anunţă autorităţile

Alegerile din Transnistria sunt valide, anunţă autorităţile

Rata de participare la alegerile prezidenţiale de ieri, din Transnistria, a depăşit 56,65%, ceea ce înseamnă că scrutinul este valid, a declarat purtătorul de cuvânt al autorităţilor electorale, Dmitri Matveiev, potrivit NewsIn.
"Cifra ar putea deveni mai mare, pentru că mai multe protocoale din oraşul Tiraspol nu au fost numărate încă", a adăugat el.
Primele rezultate preliminare ale scrutinului prezidenţial din Transnistria arată că actualul lider al regiunii separatiste, Igor Smirnov, ar pierde lupta pentru putere, în ciuda faptului că un exit-poll arăta că el conduce detaşat în cursa electorală, iar candidatul susţinut de Kremlin pierde.
Smirnov, în vârstă de 70 de ani, conduce Transnistria de la proclamarea independenţei regiunii şi a candidat ieri pentru un al cincilea mandat. Moscova, deranjată de suspiciunile că ar fi făcut o avere fabuloasă din deturnarea ajutorului rus acordat pensionarilor din regiune, a dus o campanie împotriva lui Smirnov – a deschis dosare penale pe numele fiului şi nurorii sale, cetăţeni ruşi, şi a difuzat la televiziune un material compromiţător cu doar două zile înainte de alegeri.
Scrutinul de ieri nu este recunoscut nici de Chişinău şi nici de comunitatea internaţională.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS