17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Chişinău: 15.000 de simpatizanţi ai Partidului Comunist au manifestat împotriva Guvernului

Chişinău: 15.000 de simpatizanţi ai Partidului Comunist au manifestat împotriva Guvernului

Cel puţin 15.000 de simpatizanţi ai Partidului Comunist din Republica Moldova (PCRM) au participat ieri la un miting în Chişinău, cerând demisia Guvernului, relatează RFE/RL citată de Mediafax.
Protestatarii au participat la un marş pe străzile capitalei, exprimându-şi frustrarea faţă de Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE, la putere), pe care comuniştii o consideră prea prooccidentală. "Ţara este condusă de la Bruxelles, din SUA şi de la Bucureşti", a declarat deputatul comunist Iurie Muntean.
Actuala coaliţie guvernamentală se află la putere din 2009, când i-a înfânt pe comunişti în alegeri. Cei 120 de deputaţi din cadrul Parlamentului moldovean urmează să aleagă viitorul şef al statului la 16 decembrie.
"Jos Alianţa", "Jos Filat", "Marş afară", au scandat, în Piaţa Marii Adunări Naţionale, manifestanţi veniţi din întreaga ţară, în frunte cu Vladimir Voronin, liderul comuniştilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII