21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDelta ACM a intrat pe străzile din cartierul Veterani

Delta ACM a intrat pe străzile din cartierul Veterani

De două săptămâni, în cartierul craiovean Veterani se lucrează la refacerea străzilor. De fapt, străzi este impropriu spus, pentru că ele arată mai mult ca nişte uliţe de la ţară. Localnicii s-au revoltat în dese rânduri din cauza stării jalnice în care arată străzile din acest cartier mărginaş al Băniei, acuzând autorităţile locale de nepăsare. S-a protestat chiar şi în ultima şedinţă a consiliului local, când un locuitor din Veterani a afişat o pancartă prin care le cerea edililor să le rezolve această problemă stringentă. Şi se pare că, până la urmă, protestele au avut efectul dorit.
Primarul Antonie Solomon a ţinut să anunţe faptul că s-a început repararea străzilor din acest minicartier al Craiovei. „Am fost prin Veterani şi, într-adevăr, străzile au prins contur. S-a intrat cu utilaje şi dacă nu se schimba vremea începeau să pună şi piatra. Am stabilit şi lăţimea străzilor“, a spus Solomon joi, într-o conferinţă de presă. „A fost şi un protest la şedinţa de consiliul local, dar ce să fac şi eu mai mult de când m-am întors la primărie?! Au cerut străzi mai bune şi am încercat să găsesc o soluţie pentru a le face”, a adăugat vineri Antonie Solomon.

Muncă în doi în regim de urgenţă

Iar soluţia s-a numit tot Delta ACM. Firma care s-a ocupat în acest an de plombarea străzilor din Craiova în baza unui contract în valoare de aproape un milion de euro, câştigat la licitaţie în primăvară, a trecut la treabă şi în cartierul Veterani. Vineri, pentru că vremea a fost bună, două utilaje de la Delta ACM, un buldozer şi un compactor, aşteptau ordinele în capătul străzii Geniştilor, cea mai mare din cartier.
Strada era deja acoperită cu balast, dar utilajele mai aveau de lucru în împrejurimi. „Vorbiţi cu şeful, el ştie ce să vă spună“, ne-a îndrumat unul dintre cei doi muncitori care se pregăteau de lucru. „Într-adevăr, de vreo două săptămâni am început să lucrăm aici. Am refăcut această stradă (Geniştilor – n.r.), începând de la şcoală spre Parcul «Romanescu», pentru că în partea cealaltă era deja făcută. Am pus balast, o să venim peste şi cu un material frezabil. Am intrat şi pe celelalte străzi şi măcar acum au o formă. Se poate circula mai bine“, a spus şeful de lucrări de la Delta. Acesta nu a vorbit şi despre banii care se vor plăti pentru aceste lucrări, care „au fost comandate de primărie“.
Banii vor veni totuşi, şi tot de la primărie. Edilul-şef Antonie Solomon a explicat că lucrările se vor plăti tot din contractul pe care Delta ACM îl are cu municipalitatea. „Eu ştiu că ei au contract cu primăria pentru străzile din Craiova şi cred că au mai rămas ceva bani pe acolo şi pentru ce lucrări sunt de făcut aici. Vom plăti. Problema de plată şi de legalitate nu este a mea, dar cred că se pot face străzile de aici în regim de urgenţă, mai ales dacă e vorba de bani puţini“, a explicat primarul Solomon, care a menţionat şi un fel de sens giratoriu care se va amenaja în această zonă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII