10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: A doua seară “Rock, Jazz, Folk”, sub însemnele rockului

Craiova: A doua seară “Rock, Jazz, Folk”, sub însemnele rockului

A doua seară a Festivalului “Rock, Jazz, Folk”, găzduită de Casa de Cultură a Studenţilor (CCS) din Craiova, tocmai ce s-a încheiat. Ea a stat, fără îndoială, sub însemnele rockului. Începutul s-a lăsat aşteptat aproximativ două ore, membrul juriului şi prezentantorul Gabriel Vlăduţ anunţându-i pe cei prezenţi – puţini la număr – că întârzierea nu are nici o importanţă în faţa lucrurilor pe care le oferă festivalul.

Aşadar, începând cu ora 20:45, cele opt nume din concurs au început să urce pe scenă şi în faţa juriului prezidat de Florin Silviu Ursulescu. Ei au fost Florin Manolescu (folk, CCS Galaţi), Andreea Chircă (folk, CCS Craiova), Mihaela Pătran & ART (folk, CCS Craiova), Secret Society (rock, CCS Bucureşti), Alina Amon (folk, CCS Craiova), No Antidote (rock, CCS Craiova), Selma Goga (folk, CCS Craiova) şi Equilibricks (rock, CCS Galaţi). Spre mijlocul concertelor oferite de concurenţi, atmosfera a început să se destindă, iar publicul a prins curaj şi s-a apropiat de scenă, deşi într-un număr mic.

Partea aşteptată de toţi cei prezenţi în sala de spectacole a CCS Craiova a fost, fără îndoială, recitalul celor două trupe consacrate în lumea rockului: Avatar şi Viţa de Vie. Amândouă au fost primite cu entuziasm şi nerăbdare, însă doar una a avut probleme tehnice. Avatar a trecut prin nu mai puţin de trei “suprasolicitări” de curent. În timp ce spectatorii aşteptau, organizatorii au reuşit să rezolve problema după aproximativ 20 de minute.

După ce publicului i-a fost refuzat “bis-ul” celor de la Avatar de către Gabriel Vlăduţ, care a spus că “toate se întâmplă la timpul lor”, a urmat un show de zile mari oferit de băieţii de la Viţa de Vie. Membrii trupei au demonstrat din nou că ştiu să facă atmosferă, chiar şi cu o sală pe trei sferturi plină. Asta nu a contat pentru ei; mai mult, ei au oferit un “bis” triplu, cântând două melodii alese de ei şi una rămasă la latitudinea publicului.

Seara s-a încheiat în jurul orei 01.20. Astăzi vor urca pe scenă concurenţi din Iaşi, Braşov, Craiova şi Timişoara, iar la partea de recital, cei prezenţi îi vor putea asculta pe Bogdan Grosu şi pe trupele Luna Amară şi Colibri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU