19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate Ungaria: Controalele rutiere se intensifică în perioada sărbătorilor

Ungaria: Controalele rutiere se intensifică în perioada sărbătorilor

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care doresc să călătorească în următoarea perioadă cu autoturismul în străinătate să aibă în vedere că vor exista controale rutiere amănunţite pe drumurile naţionale din Ungaria.
Potrivit MAE, citat de NewsIn, controalele rutiere efectuate de poliţia locală au drept scop depistarea şoferilor care nu respectă normele de circulaţie în această perioadă a anului şi îndeosebi a şoferilor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.
MAE reaminteşte cetăţenilor români să ţină cont de următoarele recomandări în cazul în care decid să călătorească în străinătate cu autoturismul. Autoturismul trebuie echipatcorespunzător sezonului rece. În unele ţări, folosirea cauciucurilor de iarnă este obligatorie. Trebuie respectate regulile de circulaţie şi limitele de viteză legale, inclusiv prevederile referitoare la obligativitatea purtării centurii. De asemenea, autoturismul nu trebuie condus sub influenţa alcoolului, trebuie încheiată o asigurare auto care să acopere şi eventualele accidente.
Cetăţenii trebuie să aibă asupra lor cartea de identitate a maşinii. În ţările UE aceasta trebuie prezentată împreună cu permisul de conducere. Trebuie verificat dacă este necesară achiziţiobnarea de vignete pentru circulaţia pe drumurile publice sau autostrăzi, românii trebuie să se asigure că deţinerea/folosirea dispozitivelor anti-radar şi de detectare radar nu sunt interzise în ţara respectivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII