8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Merkel: Germanii trebuie să conştientizeze sacrificiile unor ţări precum România sau Bulgaria

Merkel: Germanii trebuie să conştientizeze sacrificiile unor ţări precum România sau Bulgaria

Germanii trebuie să conştientizeze sacrificiile populaţiei statelor UE din afara zonei euro, precum ţările baltice, Bulgaria şi România, care contribuie la stabilitatea euro şi nu primesc atât de multă atenţie, a declarat cancelarul german, Angela Merkel, într-un discurs în Parlamentul german.
Potrivit Mediafax, Merkel a subliniat în discurs atât situaţia membrilor UE care nu au trecut încă la euro, dar şi problemele populaţiei din ţările euro cu datorii foarte mari, obligate să adopte măsuri dure de austeritate.
"Este important să ţinem minte problemele cu care se confruntă populaţia în Spania, Portugalia şi mai ales Grecia. Trebuie, de asemenea, să conştientizăm sacrificiile pe care le face populaţia în ţările din afara zonei euro, precum ţările baltice, Bulgaria şi România, şi care nu primesc atât de multă atenţie", a spus Merkel.
Merkel va merge luni la Paris pentru a prezenta, împreună cu preşedintele francez Nicolas Sarkozy, propunerile franco-germane de modificare a tratatelor UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII