11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate La Slatina, Ziua Naţională a României a fost sărbătorită în stradă

La Slatina, Ziua Naţională a României a fost sărbătorită în stradă

Ieri dimineață începând cu orele 9.30, la statuia domnitorului A.I. Cuza din centrul oraşului Slatina mulţimi de oameni – poliţişti, jandarmi, pompieri, militari, reprezentanţii tuturor instituţiilor din judet, dar si cetăţeni simpli – au sărbătorit, Ziua Natională a României. Oficialitățile județului au depus coroane de flori la statuia domnitorului.

Din cadrul manifestărilor dedicate Zilei Naţionale nu au lipsit discursuri oficiale, iar un sobor de preoţi au susţinut o slujbă religioasă care a fost urmată de depunerea coroanelor de flori și parada de la final a Gărzii de Onoare. Cetăţenii oraşului Slatina au venit în număr mare pentru a asista la manifestări, chiar dacă au fost nevoiţi să suporte frigul.

Jandarmii şi-au pus armamentul la “expoziţie”

După terminarea ceremoniei oficiale, slătinenii au putut admira o expoziţie din armamentul şi dotările jandarmilor. Pentru a familiariza cetăţenii cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, începând cu ora 10.00, în centrul municipiului Slatina, pe Esplanadă, au fost amenajate standuri, puncte de contact şi informare, unde Jandarmeria Olt şi-a prezentat o parte din armamentul şi tehnica auto din dotare, mijloace de intervenţie antiteroristă, materiale folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, trusa criminalistică, etc. În această zi, cei care au admirat dotările jandarmilor au avut şi ocazia de a le proba. De asemenea, jandarmii le-a vorbit cetăţenilor despre acţiunile pe care acestea le fac şi le-au explicat specificul activităţilor instituţiei. Cei mai entuziasmaţi de armamentul oamenilor legii au fost copiii, care au ţinut morţiş să-şi facă poze cu acestea. În jurul orei 11.30, manifestările dedicate acestei zile au luat final.

 

Maria Oporan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU