29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSulfina Barbu: Menţinerea restricţiilor pentru muncitorii din est nu pot fi justificate economic

Sulfina Barbu: Menţinerea restricţiilor pentru muncitorii din est nu pot fi justificate economic

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a declarat azi, la Bruxelles, că efectele mobilităţii lucrătorilor din centrul şi estul Europei nu au fost negative şi nu au condus la dezechilibre, iar menţinerea restricţiilor către ţările din aceste zone nu pot fi justificate din punct de vedere economic, informează NewsIn.
"Muncitorul din est a fost cel care a ocupat, de cele mai multe ori, locuri de muncă neacoperite de oferta existenta pe piaţa muncii autohtonă", a mai spus demnitarul, la dezbaterea "Mobilitatea lucrătorilor în Europa". 
Ministrul Muncii a subliniat că argumentul cel mai bun în acest sens ultimul raport dat publicităţii de Comisia Europeană. Raportul arată ca libera circulaţie a românilor şi bulgarilor a dus la o creştere a PIB-ului de 0,3% pentru ţările UE-27 și de 0,4% pentru ţările UE-15.
Potrivit datelor din 2010, românii reprezintă cel mai mare grup de muncitori care trăiesc într-un alt stat membru (27%), urmaţi de polonezi (21%). Cei mai mulţi români plecaţi la muncă în străinătate lucrează în Italia (41%), Spania (38%) şi Germania (5%).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII