29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProiecte MAE: Centru pentru românii din străinătate, bibliotecă online, e-visa

Proiecte MAE: Centru pentru românii din străinătate, bibliotecă online, e-visa

Ministrul de externe Teodor Baconschi a spus azi că banii alocaţi MAE de guvern pentru 2012 reprezintă "un buget de supravieţuire decentă", pentru care nu se plânge şi pe care intenţionează să-i folosească, între altele, pentru un centru de contact şi suport pentru românii din străinătate.
"Aş aminti, însă, că, cu aceşti bani puţini, pe care i-am primit în plus, vom face un centru de contact şi suport pentru românii din străinătate, care să întărească actualul evantai de servicii consulare. Avem şi un proiect de viza, e-visa, o bibliotecă on line – vreau să digitalizăm toată arhiva diplomatică. Sunt, de asemenea, ceva fonduri pentru module de training destinate diplomaţilor şi totodată un fond al frontierelor externe, care va permite noi retuşuri în modernizarea consulatelor noastre echipate Schengen", a declarat ministrul de externe, citat de NewsIn.
Bugetul MAE pentru 2012 este mai mare cu aproape o cincime faţă de anul acesta, dar Baconschi a explicat că banii în plus provin, de fapt, din cofinanţările necesare pentru o serie de proiecte cu bani europeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS