13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate Guvernul reglementează prin OUG managementul privat în companiile de stat

Guvernul reglementează prin OUG managementul privat în companiile de stat

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat azi adoptarea în Guvern a unei ordonanţe de urgenţă prin care companiile de stat cu o cifră de afaceri de peste un miliard de lei la nivelul anului 2010 şi peste o mie de angajaţi vor începe selectarea managerilor privaţi, informează NewsIn.
"Proiectul de OUG privind guvernanţa corporatistă în instituţiile publice introduce o serie de principii OECD în administrarea companiilor de stat, societăţilor naţionale cu capital de stat şi regiilor autonome. Potrivit acestui proiect de lege, se va trece către o guvernanţă de tip corporatist cu manager privat în practic toate societăţile cu capital de stat supuse aplicării proiectului de OUG", a explicat Predoiu, precizând că este vorba despre respectarea angajamentelor asumate de România cu FMI.
Ministrul a precizat că, potrivit proiectului de OUG, vor fi declanşate proceduri de selecţie a managerilor privaţi la societăţile comerciale cu capital de stat, companiile de stat şi regiile autonome care au o cifră de afaceri de peste un miliard de lei la nivelul anului 2010 şi peste o mie de angajaţi.
El a adăugat că întreaga procedură poate dura între 3 şi 5 luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS