29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCCR se pronunţă pe 14 decembrie pe tema constituţionalităţii legii câinilor fără stăpân

CCR se pronunţă pe 14 decembrie pe tema constituţionalităţii legii câinilor fără stăpân

Curtea Constituţională se va pronunţa pe 14 decembrie privind o sesizare de neconstituţionalitate referitoare la legea câinilor fără stăpân, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Cuţu, cuţu, citat de Agerpres.
Potrivit acestui comunicat, sesizarea de neconstituţionalitate a fost formulată pe 25 noiembrie de un număr de 70 de deputaţi aparţinând Grupului Parlamentar al Partidului Social Democrat şi 54 de deputaţi ai Grupului Parlamentar al Partidului Naţional Liberal. 
"Gestionarea câinilor fără stăpân nu este o situaţie excepţională, care să necesite măsuri în vederea evitării unei grave atingeri aduse interesului public. Fără a o desconsidera, problema câinilor fără stăpân poate fi gestionată şi rezolvată prin măsuri eficiente de către serviciile comunitare politici publice coerente şi alocarea unor resurse adecvate", se arată în sesizare. 
Documentul relevă că eutanasierea este contrară principiilor şi prevederilor Declaraţiei Universale a Drepturilor Animalelor, proclamată la Paris, în 1978. "Legea adoptată nu face referire la legislaţia de protecţie a animalelor, nu include niciun principiu de protecţie şi asigurare a respectării drepturilor animalelor şi, în general, prevederile de protecţie a drepturilor acestora sunt minime", afirmă sursa citată. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU