30.1 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIgaş: Bugetul MAI pentru anul viitor, mai mic decât în 2011

Igaş: Bugetul MAI pentru anul viitor, mai mic decât în 2011

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a declarat azi, într-o conferinţă de presă, că bugetul ministerului pentru anul următor este de 5,889 de miliarde de lei, echivalentul a 1,2% din PIB, mai mic decât cel acordat în 2011, însă suficient pentru acoperirea cheltuielilor, informează Mediafax.
Igaş a explicat că suma acordată MAI din bugetul de stat pentru 2012 asigură continuarea proiectelor europene, dar şi plata salariilor personalului, a indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor, a contribuţiilor internaţionale, a sumelor pentru azil, dar şi onorarea contractelor de leasing pentru unele investiţii în laboratoare ale poliţiei, spre exemplu, sau consolidarea unor sedii ale poliţiei.
Comparativ cu 2011, când bugetul ministerului s-a ridicat la 1,51% din PIB, respectiv 1,96 miliarde de euro, cel pentru anul 2012 este mai mic, în contextul restructurărilor din Minister, a explicat Igaş.
De asemenea, în ianuarie urmează să fie încadraţi în structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor 1.600 absolvenţii de anul acesta ai şcolilor de subofiţeri şi ofiţeri subordonate MAI, din totalul de 2.850 de absolvenţi. Restul vor fi încadraţi în funcţie de vacantarea unor locuri, a precizat ministrul Internelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII