11.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEgipt: Noi violenţe la Cairo, după ce cabinetul civil şi-a oferit demisia

Egipt: Noi violenţe la Cairo, după ce cabinetul civil şi-a oferit demisia

Noi violenţe au izbucnit azi noapte în şi în jurul pieţei Tahrir din Cairo, la câteva ore după ce cabinetul civil al Egiptului şi-a oferit demisia autorităţilor militare care conduc ţara, informează NewsIn. Decizia autorităţilor militare în legătură cu acceptarea demisiei este încă neclară. Violenţele marchează cea de-a patra zi consecutivă de ciocniri între forţele de securitate şi protestatari, care au loc cu câteva zile înainte de alegerile parlamentare din 28 noiembrie.
Cel puţin 24 de oameni şi-au pierdut viaţa şi aproape 2.000 au fost rănite în cele patru zile de confruntări. Piaţa Tahrir devenind centrul demonstraţiilor împotriva autorităţilor militare care au preluat, cu titlu interimar, conducerea ţării după demisia lui Mubarak.
Aseară, cabinetul civil Egiptului s-a oferit să demisioneze. Ministrul justiţiei, Mohamed Abdelaziz al-Juindy, a explicat că gestul de a părăsi guvernul a fost motivat de împotrivirea faţă de folosirea forţei asupra demonstranţilor. "Am demisionat din cauza evenimentelor din Piaţa Tahrir, din cauza responsabilităţii politice", a spus al-Juindy.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS