20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate37.000 de puieţi de salcâm plantaţi la Mârşani de voluntarii din Ţara lui Andrei

37.000 de puieţi de salcâm plantaţi la Mârşani de voluntarii din Ţara lui Andrei

Aproape 800 de voluntari de la şcoli, licee şi facultăţi din Craiova au participat astăzi, la Mârşani, la campionatul de plantare din Ţara lui Andrei, un program de responsabilitate socială desfăşurat de compania Petrom. În doar o zi au fost plantaţi 37.000 de puieţi de salcâm, pe o suprafaţă de 7,5 hectare, cea mai mare de când se desfăşoară acest campionat. Voluntarii craioveni au fost ajutaţi şi de zeci de localnici, dar şi de bucureşteni voluntari din Ţara lui Andrei, prezenţi la toate plantările.

Împărţiţi în două echipe, „galbenii“ şi „albaştrii“, voluntarii s-au întrecut în plantat salcâmi. I-a ajutat şi terenul, nisipos şi uşor de săpat, aşa că totul a mers ca pe roate. Câştigătoare a ieşit „echipa galbenă“, dar şi „albaştrii“ s-au descurcat admirabil.

Acţiunea de la Mârşani este a patra de acest gen din Ţara lui Andrei, după cele de la Buzău – în primăvară, Suplacu de Barcău (judeţul Bihor) şi Băicoi (judeţul Prahova) – în toamnă. Astfel de campanii vor continua şi la anul, în zonele unde nu există spaţii verzi, unde s-au făcut defrişări sau au fost alunecări de teren.

Astăzi, la ora 17.30, în Piaţa „Mihai Viteazul“ din Craiova va avea loc festivitatea de premiere a voluntarilor participanţi la acţiunea de la Mârşani. De la ora 18.00, în faţa Prefecturii Dolj vor concerta Alexandra Ungureanu & Crush şi Smiley.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII