19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania, pregătită să cedeze o parte din suveranitate pentru întărirea zonei euro

Germania, pregătită să cedeze o parte din suveranitate pentru întărirea zonei euro

Cancelarul german Angela Merkel a declarat azi că Germania este pregătită să cedeze o parte din suveranitate pentru întărirea zonei euro şi refacerea încrederii în moneda unică, informează Mediafax.
Merkel a arătat că este nevoie de modificarea tratatului Uniunii Europene pentru consolidarea instituţiilor UE şi aplicarea unor reglementări mai stricte referitoare la bugete, pentru "a creşte rezistenţa zonei euro la criză".
"Germania consideră necesar în acest context să arate pieţelor şi opiniei publice că zona euro va rămâne unită, că euro trebuie protejat, dar şi că suntem pregătiţi să cedăm un pic din suveranitatea naţională", a spus Merkel într-o conferinţă de presă comună cu premierul irlandez Enda Kenny.
Ea a adăugat că Germania vrea o Uniune Europeană puternică şi o zonă euro la fel de puternică, generatoare de încredere pe pieţele internaţionale.
Germania, cel mai mare contributor la programele de salvare a ţărilor cu datorii mari din zona euro, promovează planuri de modificare a reglementărilor UE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS