21.7 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBăsescu: Politic, ar fi uşor ca până la alegeri să creştem pensii, salarii, dar să nu uităm 2008

Băsescu: Politic, ar fi uşor ca până la alegeri să creştem pensii, salarii, dar să nu uităm 2008

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat azi, la radioul public, că din punct de vedere politic, i-ar fi favorabil şi lui, şi Guvernului, să găsească variante de "supravieţuire" pentru un an şi să mărească salariile şi pensiile, dar a învăţat lecţia anului 2008 şi nu vrea s-o repete.
"Depinde care va fi rezultatul la Curtea Constituţională, eu vă pot spune însă, indiferent care este rezultatul la CCR, bani nu există, dacă ar exista, s-ar plăti. Până la urmă toţi trebuie să înţelegem că nu mai putem trăi împrumutând bani pentru consum. Nu că nu mai putem trăi – putem trăi, şi vă rog să mă credeţi că, politic, şi pentru Guvern şi pentru mine, ar fi foarte uşor s-o facem pe generoşii, condamnând ţara în anii următori. Ar fi uşor, pentru că un an, până la alegeri, să spunem, poţi supravieţui făcând nişte lucruri demagogice, dar am mai trăit experienţa aceasta în 2007-2008 şi dacă nu învăţăm din ea, ne vom merita soarta, cel puţin eu", a explicat Băsescu, citat de NewsIn.
Preşedintele a declarat că-i pare rău "de fiecare pensionar, de fiecare funcţionar public care nu-şi ia banii, e nedrept", dar a punctat că actuala criză economică nu permite altceva, mai ales în condiţiile în care dobânzile pentru banii împrumutaţi sunt mari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII