16.7 C
Craiova
joi, 6 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiovenii îşi pot testa gratuit glicemia cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

Craiovenii îşi pot testa gratuit glicemia cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului

În perioada 13-14 noiembrie 2011, între orele 10:00 – 17:00, în Piaţa Mihai Viteazu din Craiova, se vor efectua testări gratuite ale glicemiei şi hemoglobinei glicozilate, într-un cort special amenajat la inițiativa companiei farmaceutice MSD, ca parte a platformei sociale Împreună pentru viaţă, sănătate prin cunoaștere. Acţiunile de testare a glicemiei fac parte din evenimentul Ziua Mondială a Diabetului, care va fi marcată anul acesta la nivel naţional printr-o serie de acţiuni desfăşurate în perioada 12-14 noiembrie, la Craiova.
„Prin intermediul acţiunii de testare gratuită a glicemiei şi a hemoglobinei glicozilate ne dorim să tragem un semnal de alarmă cu privire la importanța prevenției şi a controlului diabetului în rândul românilor”,  a declarat prof. univ. dr. Maria Moța, inițiatorul evenimentului şi președinte ales al Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.
 Manifestarea este prima acţiune desfăşurată în cadrul campaniei naţionale Controlează-ţi Diabetul.  
Pe lângă acţiunile de testare gratuită a glicemiei, craiovenii sunt invitaţi în perioada dedicată Zilei Mondiale a Diabetului la marşul bicicliştilor voluntari „Sănătate pe două roţi. Împreună împotriva diabetului”, precum şi la lansarea unui imn de lupta împotriva diabetului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII