22.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMTI a dat publicităţii concluziile raportului privind accidentul din Ungaria, soldat cu 14 morţi

MTI a dat publicităţii concluziile raportului privind accidentul din Ungaria, soldat cu 14 morţi

Autovehiculele implicate în accidentul produs în Ungaria la sfârşitul lunii octombrie, accident în urma căruia 14 cetăţeni români au decedat, prezentau o serie de încălcări ale reglementărilor specifice în vigoare. Aceasta este concluzia Raportului efectuat de către Corpul de Control din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), document aprobat astăzi de ministrul Anca Boagiu.
Potrivit raportului, în urma verificărilor efectuate în perioada 1-4 noiembrie a.c., comisia a considerat că ansamblul de vehicule (autotractor şi remorcă) condus de către Ovidiu Munteanu, angajat al SC Transalex SRL, îndeplinea cerinţele impuse de reglementările legale în vigoare cu privire la obligativitatea efectuării reviziilor tehnice periodice. Pe de altă parte, în privinţa modului de efectuare a operaţiunilor de transport rutier de marfă de către aceeaşi societate, au rezultat încălcări ale reglementărilor specifice în vigoare pentru care operatorul de transport a fost sancţionat contravenţional. 
În ceea ce priveşte microbuzul implicat în tragicul accident, acesta fusese modificat pentru a fi omologat drept autoturism cu 8+1 locuri şi, în consecinţă, nu se supune reglementărilor privind autorizarea/licenţierea pentru desfăşurarea activităţilor de transport rutier. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU