15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate20 de mineri au murit într-un nou accident de mină în China

20 de mineri au murit într-un nou accident de mină în China

Cel puţin 20 de mineri şi-au pierdut viaţa într-o explozie provocată de o scurgere de gaz într-o mină de cărbune din provincia chineză Yunnan (sud-vest), au anunţat azi pompierii din localitatea unde este situată mina, potrivit Agerpres.
Echipele de intervenţie desfăşurau eforturi pentru a încerca să salveze alţi 23 de mineri captivi în subteran, a adăugat un responsabil al pompierilor municipalităţii Qujing, precizând pentru agenţia semioficială China News Service că nivelul de gaz ridicat din mină îngreunează operaţiunile de salvare.
Municipalitatea a vorbit despre o explozie provocată de scurgeri de gaz şi a afirmat că există dubii cu privire la numărul exact de mineri aflaţi sub pământ în momentul producerii accidentului, a relatat Xinhua.
Sâmbătă, 45 de mineri captivi în subteran după o explozie produsă într-o exploatare de cărbune din centrul Chinei au fost cu toţii salvaţi, în cadrul unei operaţiuni reuşite, mai rar văzute în China. Cu toate acestea, accidentul, care s-a produs în provincia Henan, s-a soldat şi cu opt morţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS