22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia: Consiliul de Miniştri, convocat de urgenţă în această după-amiază

Grecia: Consiliul de Miniştri, convocat de urgenţă în această după-amiază

Premierul grec Georgios Papandreou a convocat o reuniune de urgenţă a Consiliului de Miniştri pentru astăzi după-amiază, după întrevederea pe care liderul principalului partid grec de opoziţie Antonis Samaras o va avea cu preşedintele Karolos Papoulias, informează Agerpres.ro citând EFE. Potrivit Biroului de presă al şefului guvernului elen, reuniunea cabinetului elen este prevăzută pentru ora 16.00 GMT. 
La acea oră, se speră să fie deja cunoscut rezultatul întrevederii Papoulias-Samaras, lider al partidului conservator Noua Democraţie (ND), convocat de preşedinte pentru duminică, ora 11.00 GMT. Şeful statului l-a convocat pe liderul conservator pentru a examina posibilitatea formării unui guvern de uniune naţională, cu participarea tuturor forţelor politice, care să aplice măsurile recent convenite la Bruxelles cu privire la salvarea financiară a Greciei. Antonis Samaras a insistat sâmbătă asupra desfăşurării de alegeri anticipate în luna decembrie. "Nu sunt legat de scaunul puterii", a declarat la rândul său premierul Papandreou, care a obţinut recent votul de încredere al parlamentului. 
Comisia Europeană consideră că "opţiunea ideală" pentru Grecia ar fi un guvern de uniune naţională, rezultat al negocierilor începute de premierul Georgios Papandreou, a declarat ieri Patrizio Fiorilli, purtător de cuvânt al executivului comunitar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS