14.4 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDatornicii mai au căldură o săptămână, apoi urmează debranşarea

Datornicii mai au căldură o săptămână, apoi urmează debranşarea

„Vânătoarea“ restanţierilor continuă în Craiova. Termoficarea, furnizorul de căldură al oraşului, spune că în cel mult o săptămână va trece la debranşarea selectivă, pe scară de bloc sau pe apartament.

Craiovenii care au restanţe mari la întreţinere au zilele numărate până când vor rămâne definitiv fără apă caldă și căldură. Regia Autonomă de Termoficare ameninţă că în cel mult o săptămână trece la debranşarea selectivă a rău-platnicilor. Cei care au datorii de ordinul zecilor de mii de lei numai către furnizorul de căldură al oraşului vor fi decuplaţi fie pe scara de bloc, fie pe apartament.
„S-au făcut liste cu marii restanţieri la nivelul fiecărei asociaţii şi în cel mult o săptămână vor fi debranşați. Vor fi debranşate scări întregi de bloc, dar şi apartamente, acolo unde se poate. Spre exemplu, pentru cei de la etajul IV, decuplarea se poate face de la vecinul situat cu un etaj mai jos. Proprietarii care nu au datorii către noi trebuie să ne dea tot concursul, fiindcă este nedrept să sufere toţi pentru că unii nu îşi plătesc utilităţile“, a precizat directorul comercial al RATf Craiova, Sorin Iordache.
În ceea ce privește sumele pe care unii dintre restanţieri le datorează, până şi angajaţii furnizorului de căldură al oraşului au rămas uimiţi, acestea fiind de ordinul zecilor de mii.
„Avem, de exemplu, la Asociaţia nr. 12 Lăpuş, blocul G2, restanţieri cu 38.000 de lei, cu 14.390 de lei. Alt proprietar din cadrul Asociaţiei nr. 11 Lăpuş, bloc 47, are o datorie de 14.100 de lei. În 1 Mai, la Asociaţia nr. 12, bloc S11, avem un restanţier cu o datorie de 12.600 de lei, un altul în blocul S3 cu 12.100 de lei, iar în blocul S5 e cineva care are o restanță de 34.600 de lei. Sumele sunt foarte mari şi pentru aceste familii nu mai putem furniza apă caldă şi căldură“, a adăugat Sorin Iordache.

Recuperatorii revin prin cartiere

Echipele de recuperatori, constituite din angajaţi ai Termoficării şi ai Primăriei Craiova, au reuşit să adune în decursul unei săptămâni, de când bat la uşa datornicilor, aproximativ 6.000.000 de lei. Momentan, acestea şi-au întrerupt activitatea pentru că au primit semnale că ar îngreuna procesul de recensământ al populaţiei şi locuinţelor. De teama recuperatorilor, craiovenii care au datorii mari la căldură şi apă caldă nu au mai deschis uşa nici recenzorilor. Însă, acţiunea va fi reluată în zilele următoare, pe listele celor de la Termoficare aflându-se asociaţiile: 7 George Enescu, 12 Valea Roşie, 3 şi 6 Rovine, 159 şi 169 Craioviţa Nouă, 64-65 A Craioviţa Nouă și lista poate continua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII