23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicul Diţescu, urmărit penal pentru neglijenţă în serviciu

Medicul Diţescu, urmărit penal pentru neglijenţă în serviciu

Trei medici din cadrul spitalelor din Novaci şi Târgu Cărbuneşti sunt urmăriţi penal de procurorii Parchetului Gorj pentru neglijenţă în serviciu. Procurorii motivează începerea urmăririi penale prin faptul că din actele premergătoare efectuate rezultă indicii care atestă existenţa elementelor constitutive ale acestei infracţiuni.
Urmărirea penală a fost începută împotriva medicilor Damian Diţescu (angajat al ambelor unităţi medicale, Novaci şi Cărbuneşti), Dan Radu Popescu (Spitalul Novaci) şi Cătălin Tănase (Spitalul Târgu Cărbuneşti). Medicii au fost audiaţi vineri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Primii care s-au prezentat să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor au fost medicul ginecolog Damian Diţescu şi medicul chirurg Dan Radu Popescu, acuzaţi de moartea unui bebeluş. De asemenea, la Parchet au mai fost audiaţi medicul ginecolog Cătălin Tănase şi medicul Luminiţa Roibu, de la Târgu Cărbuneşti. Potrivit directoarei Spitalului Novaci, Eufimia Dumitrescu, medicul Damian Diţescu a fost pus deja sub urmărire penală de procurori, lucru confirmat şi printr-o adresă trimisă unităţii spitaliceşti. „Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmăririi penale faţă de trei medici în cauzele penale în care se fac cercetări privind moartea suspectă a doi bebeluşi la Spitalele Novaci şi Târgu Cărbuneşti. De asemenea, procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale şi faţă de cele două spitale ca persoane juridice. Măsura a fost comunicată conducerii celor două unităţi. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare, şi vor fi efectuate de Secţia de urmărire penală a Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj“, a declarat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Gorj.

Diţescu s-a ascuns de presă

Medicul Damian Diţescu a stat la Parchetul Gorj chiar şi după ce s-au terminat audierile. De frica presei, care îl aştepta în curtea instituţiei pentru un punct de vedere, Diţescu s-a ascuns într-unul dintre birourile Parchetului. Până la ora 16.15, el nu ieşise din sediul Parchetului. Procurorul Emil Moţa a glumit, spunând că este posibil ca „doctorul Diţescu să fi cerut azil politic“.

Doi bebeluşi morţi

Pe 5 octombrie, medicul ginecolog Damian Diţescu a fost implicat în altă tragedie. Violeta Daniela Cândea, internată la Spitalul Novaci, care se afla la prima naştere, a fost anunţată că bebelușul pe care îl avea în pântece este mort. Soţul femeii însărcinate, Florin Cândea, a declarat că tratamentul de care a beneficiat soţia sa a fost neprofesionist şi a făcut mai multe plângeri la organele abilitate. Pe 19 septembrie, alt bebeluş a decedat: familia copilului a acuzat medicii de malpraxis. În ambele cazuri, medicul Diţescu avea în grijă gravidele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII