22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSUA ar modifica procesul de acordare a vizelor pentru România

SUA ar modifica procesul de acordare a vizelor pentru România

SUA iau în calcul modificarea procesului de acordare a vizelor, iar România este unul dintre exemplele care au determinat Washingtonul să se gândească la schimbarea regulilor, a declarat congresmanul republican Michael Turner.
„Sincer, cred că prin prietenia lor şi prin relaţia pe care o au cu noi, constituie (România – n.r.) unul dintre exemplele care ne-au determinat să revizuim procesul de vize pentru a vedea cum îl putem modifica. Dar este o discuţie în curs în Statele Unite şi un proces în derulare despre cum am putea modifica sistemul. Cu siguranţă, România este unul dintre exemplele care ne determină să spunem că este un subiect care trebuie revizuit“, a precizat congresmanul american.
Deşi reprezintă opoziţia americană, Turner spune că acordul privind scutul, semnat recent de România şi SUA, este un document „extraordinar de important“, care pune bazele unei cooperări militare adecvate ameninţărilor viitorului.
„Acordul privind apărarea antirachetă este unul extraordinar de important. El nu presupune doar faptul că avem o relaţie strategică între România şi SUA şi că vom coopera bilateral militar. Este, de asemenea, vorba şi despre a vedea care sunt ameninţările militare ale viitorului şi care este modalitatea de cooperare bilaterală, pentru a răspunde acestor ameninţări. Pe măsură ce sistemul de apărare antirachetă este amplasat, pe măsură ce se dezvoltă etapa de abordare graduală, vom avea o cooperare şi o participare la nivelul NATO. Deci, prin intermediul NATO şi în conjuncţie cu Statele Unite, vom avea capacitatea de a oferi protecţie viitoare Alianţei, pe măsură ce ne vom confrunta cu ameninţări emergente“, a declarat Turner.
Michael Turner este, printre altele, şi lider al Caucus-ului (grupului de prietenie) „România“ din Camera Reprezentanţilor, for pe care îl descrie ca pe o „oportunitate extraordinară“ de exprimare a aprecierii faţă de relaţia strategică româno-americană.
• MEDIAFAX

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII